Ruim 40 boetes uitgedeeld bij controles recreatievaart

Rijkswaterstaat heeft afgelopen donderdag en vandaag controles uitgevoerd op het water om recreatieve watersporters bewust te maken van hun vaargedrag. Die controles waren onder meer op de Lek en de Nederrijn tussen Nieuwegein en Rhenen en op de Randmeren, waaronder het Eemmeer bij Bunschoten.

In totaal zijn 120 controles uitgevoerd. Daarbij zijn 44 processen-verbaal uitgedeeld. De meest voorkomende overtredingen waren te snel varen, het ontbreken van reddingsvesten, het niet hebben van een vaarbewijs en het niet dragen van een dodemanskoord (koord dat je boot onbestuurd verder vaart wanneer je te water raakt). Rijkswaterstaat voerde de handhavingsacties uit in samenwerking met politie, Recreatie Midden-Nederland en de gemeente Buren.

“Op het water gelden, net als op de weg, regels”, zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. “Die zijn bedoeld om de veiligheid op het water te waarborgen. We willen dat iedereen fijn kan varen en watersporten, én weer veilig thuiskomt. Door watersporters hierop te wijzen hopen we dat ze zich bewuster worden van hun gedrag op het water. Die boetes zijn dus niet het doel op zich. Het feit dat we het er nu met z’n allen over hebben wel.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk